Menu

Zasmakuj Kuchni

Kulinarnie, inspirująco, z pomysłem na każdy smakowity dzień.

Pasta z jajek na kanapki

zasmakujkuchni

Pastę jajeczną przygotowuję często jako dodatek do chleba na imprezowo zastawiony stół, przekąskę w ciągu dnia, do pracy. To świetna alternatywa dla wędliny czy sera na śniadaniowy stół lub podwieczorek. Podaję ją na pieczywie, chrupiących grzankach,... więcej

Ciastka francuskie z jagodami

zasmakujkuchni

Najlepsze i najprostsze ciastka, które można dowolnie faszerować - na słodko, nawet wytrawnie (jako szybkie paszteciki z kapustą i grzybami w kruszonce;) Na słodko pasują takie nadzienia jak: owoce, marmolady, dżemy, konfitury, słodki twaróg z r... więcej

Pasta z makreli

zasmakujkuchni

Pasta z makreli do kanapek. Kremowa konsystencja, aromatyczna, wspaniałe śniadanie, podwieczorek. Podaję do chleba z dodatkami świeżego kopru, pomidorów, ogórków.   Pastę z makreli przygotowuję na kilka sposobów: - z dodatkiem pomidorów, chrzanu... więcej

Kapusta zasmażana

zasmakujkuchni

Kapustę zasmażaną przygotowuję najczęściej z młodej kapusty - z dużą ilością świeżego kopru, czasem z grzybami, w wersji mięsnej lub bez. Przypomina o sezonie letnim, wspaniale pachnie. Taka lekka młoda kapusta z koprem i świeżo zmielonym pieprzem ws... więcej

Makaron z warzywami

zasmakujkuchni

Makaron z warzywami to danie, które nigdy nam się nie znudzi! Jemy je w różnych proporcjach, z najróżniejszymi rodzajami warzyw.  Na makaron z warzywami jest masa pomysłów, takie dania smakują dzieciom, zawierają wiele cennych skł... więcej

Filety z mintaja smażone

zasmakujkuchni

  Delikatne mięso ryby skryte pod chrupiącą panierką przygotowaną z mąki kukurydzianej połączonej z przyprawą do ryb i kardamonem. Lekko duszone na oleju, soczyste w środku. Czasem smażę rybę w panierce w połączeniu mąki pszennej z bułką tartą&n... więcej

© Zasmakuj Kuchni
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci