Menu

Zasmakuj Kuchni

Kulinarnie, inspirująco, z pomysłem na każdy smakowity dzień.

Ciasta i ciasteczka

Proste ciasto z konfiturą jagodową

zasmakujkuchni

Proste ciasto - baza, które można dowolnie wzbogacić, nie tylko dżemami, konfiturami, także świeżymi bądź suszonymi owocami, dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np... więcej

Ciastka francuskie z jagodami

zasmakujkuchni

Najlepsze i najprostsze ciastka, które można dowolnie faszerować - na słodko, nawet wytrawnie (jako szybkie paszteciki z kapustą i grzybami w kruszonce;) Na słodko pasują takie nadzienia jak: owoce, marmolady, dżemy, konfitury, słodki twaróg z r... więcej

Ciasto orzechowo-cytrynowe bez miksera

zasmakujkuchni

      Bardzo proste ciasto z nutą orzechowo-cytrynową. Takie ciasto to wspaniała baza do innych słodkich wypieków. Nie wymaga wielu etapów przygotowania, składniki wrzucam do miski, mieszam rózgą, łyżką, gotowe. Takie ciasto przygotowu... więcej

Proste ciasto z brzoskwiniami

zasmakujkuchni

Składniki na podane proste ciasto z brzoskwiniami mamy prawie zawsze w domu, mąka, olej, jaja, jakiś owoc, cukier. .. Bez miksera! Wystarczy kuchenna trzepaczka, rózga. Owoców możecie użyć różnych, w oryginalnym przepisie wystąpiły sezonowe truskawk... więcej

Ciasto marchewkowe

zasmakujkuchni

Carrot cake - ciasto z tartą marchewką szczególnie popularne w krajach anglosaskich. Bardzo proste w przygotowaniu. Marchewka mięknie podczas pieczenia, nadając ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Smakuje z dodatkiem przypraw korzennych, t... więcej

Kokosanki na dwa sposoby

zasmakujkuchni

Kokosanki to lekkie, wręcz jakby piankowe ciasteczka z ubitych na sztywno białek i wiórków kokosowych, idealne do kawy. Jeśli zamkniemy je w szczelnym pojemniku możemy cieszyć się nimi przez kolejny tydzień. Co oznacza, że warto zrobić więcej, zamkną... więcej

© Zasmakuj Kuchni
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci