Menu

Zasmakuj Kuchni

Kulinarnie, inspirująco, z pomysłem na każdy smakowity dzień.

Sałatka z pieczoną papryką i fetą

zasmakujkuchni

20170806_120949

Pyszna sałatka z pieczoną - dzięki czemu bardziej aromatyczną czerwoną papryką i fetą, która nadaje sałatce charakteru.

Przygotowuję ją do obiadu lub jako dodatek do przekąsek z ciasta francuskiego, deski serów czy wędlin.

Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Warzywa psiankowate 2017 organizowanej przez blog kulinarny Mops w kuchni.

Warzywa psiankowate 2017


Składniki:

  • 160 g mixu sałat
  • 100 g pokruszonej fety
  • 2 pieczone czerwone papryki
  • pieprz, oregano
  • olej

Przygotowanie:

Paprykę dokładnie myję, kroję w niezbyt cienkie paseczki.

Nagrzewam piekarnik do 200 C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), polewam lekko olejem, posypuję pieprzem i oregano, piekę na papierze do pieczenia przez 20 minut, uważam by się nie przypaliła. W razie czego z przypalonych części zdejmuję skórkę.

W misce układam sałatę. Wystudzoną paprykę dodaję do sałat wraz z fetą, przyprawiam w razie potrzeby, mieszam, podaję.

Smacznego:)

20170806_121402

 

 

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • mopswkuchni

    Kilka składników i taka pyszna sałatka! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

© Zasmakuj Kuchni
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci